X34 röntgeninspectiesysteem van METTLER TOLEDO | evmi

2021-11-29 08:21:55 By : Ms. Rita Xu

Voedselproducenten kunnen zeer kleine verontreinigingen nog sneller en betrouwbaarder detecteren dankzij de lancering van een nieuw röntgensysteem door de productinspectieafdeling van METTLER TOLEDO.

Het X34 röntgeninspectiesysteem detecteert metaal, glas, kunststoffen met een hogere dichtheid, steen en botfragmenten in een verscheidenheid aan verpakte voedingsmiddelen. Dit voorkomt kostbare terugroepacties van producten en beschermt het merkimago. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde software die de producten automatisch instelt. Dit vermindert het risico op menselijke fouten en het aantal valse afwijzingen. Hierdoor worden de processen efficiënter en winstgevender, terwijl u profiteert van een uitstekend investeringsrendement.

"Vanwege de steeds veranderende vraag van de consument wordt er momenteel een enorme selectie voedingsmiddelen in verschillende blikken, potten, flessen, dozen en containers geproduceerd", zegt Mike Pipe, productinspectiespecialist van METTLER TOLEDO. “Naarmate voedselproductie- en verpakkingsmethoden complexer worden, neemt ook het risico op besmetting door vreemde deeltjes, zoals metaal en glas, toe. Dergelijke verontreinigingen kunnen kostbare terugroepacties van producten veroorzaken.

“De X34 biedt een combinatie van technologieën waarmee fabrikanten kleinere verontreinigingen betrouwbaar kunnen detecteren, zelfs bij een hoge doorvoer. Dit garandeert productveiligheid en beschermt het merkimago.”

De X34 is een röntgensysteem met één transportband dat is ontworpen voor de inspectie van een verscheidenheid aan kleine en middelgrote verpakte producten. Een van de belangrijkste kenmerken is een 100W 'Optimum Power'-generator die automatisch de detectiegevoeligheid maximaliseert. De generator wordt aangevuld met een geavanceerde 0,4 mm-detector voor de nauwkeurige detectie van zeer kleine verontreinigingen. Deze technologieën zorgen ervoor dat het vermogen en het contrastniveau voor elk product worden geoptimaliseerd, wat resulteert in betere detectieprestaties. Dit betekent dat de X34 niet altijd op volle 100W hoeft te werken voor de beste resultaten, wat de eindgebruiker een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

De effectieve software maakt ook de geautomatiseerde instelling van producten mogelijk, zonder tussenkomst van een operator, voor een gegarandeerde en zeer betrouwbare productinspectie. "De automatische productconfiguratie elimineert de mogelijkheid van menselijke fouten en maakt de X34 zeer gebruiksvriendelijk", zegt Mike Pipe. “Nieuwe producten hoeven maar één keer door het systeem, waarna het vermogen geoptimaliseerd wordt. Bovendien vereist de volledig intuïtieve software een zeer klein aantal passages om de inspectiefuncties automatisch in te stellen. Dit vermindert de behoefte aan training voor operators en verbetert de uptime en productveiligheid.”

De X34 wordt geleverd met METTLER TOLEDO's geavanceerde ContamPlus-inspectiesoftware die de detectie verder verbetert en de last van valse afkeuringen voor voedselproducenten wegneemt. Dit is een belangrijke manier om productverspilling te verminderen en de productveiligheid te waarborgen. Minder valse afkeuringen betekent dat producenten profiteren van hogere opbrengsten zonder extra productielijnen toe te voegen. Dit verbetert de productiviteit en winst. Als gevolg hiervan zijn de totale eigendomskosten lager en wordt de algehele effectiviteit van de apparatuur verbeterd.

Bovendien kan de X34 worden uitgerust met ProdX voor geavanceerd gegevensbeheer, wat de productie-efficiëntie en kwaliteitscontrole optimaliseert. De ProdX-software kan afbeeldingen van verontreiniging met vreemde producten opslaan die op afstand kunnen worden bekeken. Dit ondersteunt connectiviteit, traceerbaarheid en compliance. Het systeem beschikt ook over een uiterst gebruiksvriendelijk touchscreen met veel functies waarmee gebruikers de kijkhoek van de opgeslagen afbeeldingen kunnen vergroten zonder het beeld te vervormen.

De X34 biedt ook uitstekende bescherming tegen het binnendringen van materiaal en is standaard IP65 geclassificeerd met een optionele upgrade naar IP69. De koeling gebeurt via een airco, zodat de X34 ook bij een hoge omgevingstemperatuur goed zal functioneren.

De X34 met zijn geoptimaliseerde detectiefuncties en geautomatiseerde instelling is een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment verticale röntgensystemen van METTLER TOLEDO. Andere systemen zijn de compacte en gebruiksvriendelijke X33 voor effectieve detectie van verontreinigingen en lage bedrijfskosten, en de zeer flexibele en geavanceerde X36 voor productinspectie met meerdere rijstroken.

"Omdat voedingstrends vaak veranderen, is het belangrijk voor fabrikanten om een ​​flexibel en geschikt productinspectiesysteem te kiezen", zegt Mike Pipe. “Met de introductie van de X34 biedt METTLER TOLEDO voedselproducenten en -verwerkers een modern systeem dat verontreinigingen kan detecteren in een verscheidenheid aan toepassingen.”

Alle röntgengeneratoren van METTLER TOLEDO hebben een garantie van 5 jaar bij het afsluiten van een standaard- of uitgebreid servicecontract. Dit biedt volledige bescherming voor het meest waardevolle onderdeel van uw machine.

Voor meer informatie over de producten van METTLER TOLEDO en onze diensten voor de voedingsindustrie, volg ons op Twitter (@MettlerToledoPI) of LinkedIn of bezoek www.mt.com/pi en YouTube.